hel-and-uden-jul(630x313)

Økologisk and med spidskålssalat

Ingredienser (4 pers.):

1 stk. økologisk and 3,600 kg
Groft salt og knust peber
800 g petit kartofler med skræl
500 g gulerødder, skrællet og skåret i stave
50 g smør
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. paprika
1 knsp. chili, tørret
Saften fra 1 appelsin
1 tsk. skalotteløg, finthakket
1 kvist frisk timianblade.

Frisk spidskålssalat, bacon og sprød havre: 
200 g bacon, skåret i tern (gerne tørsaltet)
1 spsk. koldpresset raps olie
4 spsk. grovvalset havre
½ stk. spidskål, fintsnittet ca. 350 g
1 fed hvidløg, knust
2 spsk. bredbladet persille, hakket
2 spsk. citronsaft
Salt 

 

Tilberedning: 

Gnid anden indvendig med salt og peber. Og kom den i en stegepose

Sæt anden i en kold ovn. Tænd ovnen på 150 grader C i 2 ½ – 3 timer.

Rapsolie i en stor sauterpande og tilsæt hvidløg, chili og paprika.

Tilsæt gulerødderne og sauter i ca. 3 min.

Hæld nu appelsinsaften over gulerødderne og nedkog appelsinsaften ved kraftig varme ca. 1 min.

Sluk for blusset og smag til med salt og peber. Vend til sidst gulerødderne med frisk timian og det hakkede skalotteløg.

Rist baconternene gyldne på en stegepande i olien.

Tag bacon op og tilsæt den grovvalsede havre, som også ristes gyldent under omrøring.

Vend den varme havre med bacon, fintsnittet spidskål og de øvrige ingredienser. Pynt med persille

Kog de små kartofler i ca. 15 minutter og rist dem gyldne i smør,  drys med frisk timian

Servering:

Del anden i 8 stykker og tallerkenanret med 2 stykker and på hver ,server de ristet kartofler samt de lune gulerødder til og spidskålssalaten  anrettes i skål

Tips og ideer:

Der kan laves en tynd andesky af saften fra stegeposen, men husk at skum skyen for andefedet. 

Økologisk and med spidskålssalat
Kommentarer : 0 Kommentarer
Kategorier : Aftenmenu

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>